20 mars 2013

Veterinären igår, och om måndagen som kommer

Ja, igår va vi med Gato hos veterinären. Han är numera kastrerad o öronmärkt o registrerad som våran lilla kille :)
Vi lämnade honom där vid 11-tiden igår och ca kvart över 1 hämtade vi honom.
Han fickl klorna klippta på köpet oxå (hade klippt framklorna, men det är ju alltid lättare att klippa kortare på en sovande katt än en vaken vilde haha). De kollade oxå efter skabb samt lussnade på hjärta o lungor.
Allt för det underbara kampanjpriset 500kr :)
Dessutom fick vi med lite kvalitets-mat anpassat för kastrerade hanar och nån rabattkupong på 50kr. Kanon-klipp verkligen!

Efter kastreringen så ska man ju följa vissa grejer... som står på en lapp vi fick. Det e verkligen lättare sagt än gjort!
*Han slipper som tur är att ha en tratt. Vi var lite oroliga för det, eftersom det knappast skulle funka i verkligheten... Han får tvätta sig lite grann på såret, bara han inte gör det frenetiskt (vilket tydligen bara 1 av 1000 gör...) Vi har haft koll på det o han tvättar mest runt om faktiskt.
Så just denna saken va ju rätt  lätt att följa faktiskt.

*Katten bör ta det lugnt 10-12 dagar efter kastreringen.
What!!! Jajajaaa... FÖRSÖK hålla en halv-Bengal LUGN 10-12 dagar! Ojojoj!
3 timmar efter vi kommit hem rusade han fram o tillbax o busade som en TOK här hemma! Omöjligt(!!!) att hålla honom lugn!
Som tur e höll han bara på nån kvart/20 minuter, sen somnade han.
Idag däremot är han total-knasig och har extremt mkt spring i sig.
 Jag har dock kollat med flera andra som kastrerat sina hankatter och det brukar va okej ändå.
Men jag ska ha koll på ev feber, svullnad, vätskande osv såklart.

*De flesta hanar får ökad aptit och blir mindre aktiva efter kastrering. Resultatet brukar va viktuppgång...
Vi måste ha extra energirikt foder till missenMia, så det e lite klurigt där... men eftersom Gato är så extremt energisk nu, så tror vi att han kommer bli lite mer "vanlig" när hormonerna lägger sig nu denna första månaden efter operationen. Alltså mer som en "vanlig okastrerad hankatt" istället för en "vanlig okastrerad halv-bengal-hane". Så att ha kvar missenMias hög-energi-mat och ha hans vanliga mat (ej lågkalori) tror jag blir perfekt faktiskt. Han växer dessutom ännu och om en katt har svält i bagaget är det extra viktigt att de inte går ner i vikt när de bör gå upp.
 Så..även denna biten kommer inte va nåt problem.

Nä, det som e lite klurigt är att hålla honom lugn. Jag får försöka trötta ut honom mentalt med lugna intelligenta lekar helt enkelt haha


På måndag e det dags för mig att göra mn andsra undersökning på fertilitetsmottagningen. Ett s.k HSS. Vad jag fattat det som, så är det kontrastvätska som ska in i livmodern så man ser om det e trångt nånstans osv.
Det kan göra rejält ont tydligen, men det är ändå nåt jag ser fram emot. Det e nämligen många som rätt snabbt blir gravida efter denna undersökningen, eftersom man samtidigt "spolar igenom" systemet där inne.
Igår var jag dessutom på vårdcentralen o tog blodprover (ska tas på mensens tredje dag) som va beställda.

Nähäpp, johopp... det va väl allt för nu!
Tjingeling på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar! Jag blir så himla glad då! Tack!!!