28 november 2011

Morrn morrn...

Sitter hemma med morgoncigg och håller på o vakna... Ska till dr pain idag.
Har riktigt svårt att somna i tid nuförtiden och inatt blev det kl 3. Natten innan vart det visseligen tidigare.. Kl 1 redan, men annars är det alltid mellan 3 och 5 jag lyckas somna. Inte kul o inte bra.
Tar 1-2 atarax oftast men kan inte ta mer eller annat.
Innan hade jag ordinerad överdosering på propavan (ordinerad 3 st fast max är 2) men nu kan jag inte ens ta en halv om jag inte ska va helt väck hela nästa dag :-/
Benzo vägrar jag ta och har inte gjort sen avgiftningen 2009.
Konstigt hur extremt man kan ändra sig. I många år hade jag nattmedicin som skulle decka en häst...
Ex: 75mg propavan, 10mg nitrazepam, 1 mg flunitrazepam (rohypnol), 50-100mg nozinan och när jag vaknade varje natt... 15mg imovane. Dessutom xanor depot och vanlig xanor på kvällen...
Fattar inte att jag både funkade på dagarna och inte kunde sova en hel natt trots detta.. Ångest kan verkligen ställa till det.
Nozinanen hade jag periodvis mer eller mindre tills jag intoxade med den. Då slog det bakut och jag fick nya biverkningar som gjorde att jag bara extremt sällan tog den (kunde bla inte prata utan att sluddra hela nästa dag trots låg dos och trots att skallen va klar. Munnen ville bara inte).
Jag har märkt att kroppen ändrats mycket sen jag dels slutade med benzon och dels sen jag började med concertan.
Vissa mediciner verkar starkare och många ger kraftigare biverkningar.
Jag klarar mig ju utan de flesta av dom... Men speciellt en medicin strular till det.. Eller.. En typ av medicin närmare bestämt.
Starkare smärtstillande som har morfin eller morfinliknande i sig tex tradolan, citodon osv och såklart ketogan som är ännu starkare (använder jag dock inte men har märkt det om jag fått det på sjukhus).
Låg dos av tex tradolan gör mig sjuk. Illamående från att den börjar verka och upp till två dar eftrr trots att den bara verkar smärtstillande några få timmar. Postafen mot illamåendet hjälper lite men blir ändå att jag spyr ibland.
Så.. Det är en medicin jag skulle behöva ta oftare men inte kan. Nu blir det nax 1-2ggr i månaden och alltid inplanerat ifall jag kan avvara två dagars illamående för en smärtlindring. Pest eller kolera typ...

Annars då... Hmm.. Ja det e väl si o så.
Psykiskt mår jag bra även om jag känner mig lite sliten av sömnstrulet och diverse smärtor.
Jag har ju sänkt concertan och det går okej. Koncentrationen är lite svajigare men ändå bra. Illamåendet är mindre sen sänkningen men kommer stundvis om än sällan.
Mindre illamående= lite bättre aptit. Tyvärr inte tillräckligt bra för att gå upp i vikt men jag jobbar ändå på det. Försöker vända eller iallafall stoppa nedgången. (bmi omkring 21 nu men vill till 22,5-23).
Pulsen är lite lägre i snitt nu än innan vilket e bra (mellan 85-95 på dagarna) och blodtrycket e bra.

Tänderna jävlas med mig mycket. Mailade specialisttandvården för ett tag sen men utan svar. Måste (!!!) ta mig mod att ringa... Ughhhh...

Virkar vidare på mina amigurumisar. Fått lite beställningar och virkar lite julsaker med.
Just nu virkas en Hello Kitty till brorsdottern och det är första mönstret jag kör på engelska. Enkelt mönster så det går fint.
Slänger upp bilder senare...

Nähäpp.. Ska väl fixa iordning mig så jag kan dra snart.. Dr Pain, here I come...

Kram på er alla fina!

2 kommentarer:

  1. Jodå jag har fått din kommentar... tackar för den men jag har helt enkelt inte hunnit svara. Jag publicerar inga kommentarer i stort sett jag inte har svarat på....

    De är en del saker som känns förbannat tungt... bara sådär så man spyyyr ibland. Så är livet men nu är jag extra less på några saker. Men har bestämt att jag ska ge fasen i de så gott ja kan. Är lite nere nu medan man väntar på provsvar å operation med så man är extra extra känslig.

    SvaraRadera
  2. Ja riktigt skoj att de använder bilderna som Alexandra fotade på grabbarna...

    Kram på dig med.

    SvaraRadera

Skriv en kommentar! Jag blir så himla glad då! Tack!!!