15 juni 2011

Kommentar-inlägg

Vissa kommentarer... ja det är väl som tur e inte särskillt många sånajag får, men jag fick en sånhär häromdagen på ett gammalt inlägg:

"Här finner du med största sannolikhet lösningen gör dina besvär. Besök denna nya blogg som visar fram hur och varför våra moderna sjukdomar uppstår"

...och så en länk till en blogg om glutenintolerans.

Själv innehållet i kommentaren kan ju va tänkvärd, med tanke på att glutenintolerans kan ge symtom man inte tänker på osv. Men sättet kommentaren skrevs på blir jag bara irriterad över.
När jag läser en sån kommentar, skriven på det sättet, får jag taggarna utåt direkt.

Först o främst känns det som "här kommer en översittare som tror han vet bättre än specialistläkare och som dessutom är så extremt mkt emot allt som har med glutan (ämne i mjölsorter) att det blir sekt-liknande".
Sen kommer irritationen över att jag måste gå in på hans blogg för att läsa vad han menar...eftersom det inte framkommer av kommentaren.
Sen dessutom, så skriver han på ett sätt som får mig att uppstå som dum, ointelligent, obildad och som att jag inte alls har fibro eller som att jag inte brytt mig om att kolla ifall det skulle kunna va nåt annat.

Jag har kollat om det kan va annat.
Jag har analyserat mängder med specialister.

Hela världens problem i sjukdomsväg beror inte på gluten...

Dessutom är fibro inte en modern sjukdom. Den har funnits riktigt länge men namnet har däremot inte varit med lika länge i rätt definition.

Jag har inte glutenintolerans, och då kan man ju undra hur jag vet det?
Ja... även om det i sällsynta fall inte innebär de klassiska symtomen som konstiga tarmar, smärta osv, så nej, jag har inte sånt i den utsträckningen. Jag har faktiskt ett riktigt bra fungerande tarmsystem. Regelbundet, fin konsistens (haha) och inte nämnvärda smärtor. Nästan inga alls faktiskt där.

Jag har inte heller några brister på mineraler eller vitaminer eller andra kassa värden som man får vid celiaki (glutenintolerans). Inget enligt blodprover, inga symtom på det heller.
I perioder då jag ätit inget eller mindre produkter som innehåller gluten, har jag inte märkt nån skillnad alls.
Jag har gjort diverse undersökningar, som bla inneburit att man analyserat bitar från 12fingertarmen och övre tunntarmen. Det har inte visat nåt alls.

Snälla, kom inte och säg att det är lösningen på mina problem. Förminska inte mig som människa genom att skriva på ett nedvärderande sätt som om jag inte kan nåt alls och släng inte heller den skiten på de specialister jag går hos.

Att du dessutom inte publicerar i bloggen var du hämtat faktan, är bara dåligt. Att jag måste söka o forska själv för att försäkra mig om att det är pålitlig fakta... det gör din blogg... mindre trovärdig.

Ja, det va det...
nu ska jag fixa klart mig... hoppas ett paket från komplett.se kommer idag till min älskling och sen ska jag på möte med polisen, vår hyresförening och kommunen o snacka grannsamverkan :)

1 kommentar:

  1. Du som är utbildad Uská borde väl ändå veta att Syndromet Fibromyalgi ingår i kategorin "moderna sjukdomar"

    SvaraRadera

Skriv en kommentar! Jag blir så himla glad då! Tack!!!