10 juli 2010

Photopearls

Go´morron på er :)
Jag tänkte jag skulle dela med mig lite ang mitt pärlande. Har fått lite frågor då o då om det, så nu kör jag på!
http://photopearls.se/ finns mer info + en video om hur det funkar.

Först o främst: Det är enkelt! Just därför som jag håller på med det antar jag. För även om jag pluggat konst 1½ år, alltid haft toppbetyg i det osv, så är det just för att jag INTE behöver det när jag håller på med detta. Helt KRAVLÖST. Man kan lixom inte göra det bättre eller sämre :P

Lättast är väl att knata in på Panduro där man bor, eller beställa från deras hemsida.
Ett start-set kostar 379kr.
Då får man:
*500 pärlor i 30 olika färger (dvs 15 000 pärlor)
*4 genomskinliga pärlplattor
*8 st silikon-klisterark
*CD med programvara
*1 st vit pappskiva för monteringen av 1 tavla (2x2 plattor stor)

På Panduro kan man sen köpa refill-pet-flaskor med pärlor.
3500 pärlor kostar 36 kr
Vill man ha fler plattor, kostar detta typ 30 spänn för 2 st. Jag tycker dock inte man behöver fler, eftersom jag klistrar plattorna direkt när den är färdiglagd och sen använder samma pärlplatta igen.
8 st silikon-klister-ark kostar 48 kr. Jag rekomenderar starkt att ni använder dom, om ni vill göra en tavla som är större än 1 platta. Man KAN stryka ihop pärlorna med strykjärn o bakplåtspapper emellan, men det är svårt att pussla ihopflera plattor då, och man måste skära alla kanter för de har smält ut.
Jag rrekomenderar även att ni har en bra pincett till hands! Det är lite FÖR pilligt att lägga med fingrarna. Man välter lätt ut andra pärlor när man sätter dit nya.
Jag hade en vanlig pincett i början, sen skaffade jag en "pärlpincett" (finns bla på panduro) som mer ser ut som två nålar som man kniper samman.

Man behöver ha tillgång till skrivare! Helst färg.

Såhär går det till! (klicka på bilderna för att få dem större)


När du installerat programmet och bestämt vilken bild du vill göra, öppna programmet och följ stegen.
Här: Öppna bilden du ska göra. Tänk på att om tavlan ska va liten, behöver du en bild med lite detaljer. Större tavla = större möjlighet att små detaljer blir bra.






Bestäm hur stor du vill att tavlan ska bli. 1 platta är 30 x 30 pärlor.
I steget efter detta, kan du markera vilken del av bilden du vill ha. Jag zoomar alltid upp till 100% (du fattar när du öppnar programmet)
Här kan man välja om man vill ha med alla färgerna eller bara en del. Jag har klickat i 5-6-olika färger, eftersom jag tyckte det blev bäst för just denna bilden.
När man trycker på "generera" ser man hur pärlbilden kommer se ut. Man kan ändra ljus och skärpa för bästa resultat.
Nästsista steget är att skriva ut! Man kan få en lista på hur många pärlor som behövsn av varje färg (höger i bilden). Väldigt bra! Då har man möjlighet att köpa refill i speciella färger om man ser att det krävs mer än 500 pärlor (som startsetet har). Skriv ut mallarna till plattorna. Jag föredrar "nummer och färg"

Såhär kan en utskrift på pärl-listan se ut

















Såhär ser en mall ut. Utskriven med både nummer o färg. Har man bara svart i skrivaren, kan man skriva ut med bara nummer.













Start-setet med pärlor. Dags att börja lägga!











"Pärlifierar"













Klocka på 4 plattor. Urverk o visare köpta på Claes Ohlsson (viktigt: välj ett urverk anpassat till en klocka med 10-12 mm tjocklek!)
Siffror köpta på Panduro. Vanliga klister-siffror













Första tavlan! 4 plattor stor. Skapad med enbart mateial från start-setet. Den vita plattan är det ark man får med för första bilden.







Min än sålänge största tavla. 4 x 6 plattor.
Gjorde misstaget att stryka alla plattorna, vilket gjorde den ganska skev när jag skulle sätta ihop den... fåttskära bort en del. En ram ska dölja ytterkanterna.
Har ni fler frågor så är det bara att fråga på!
Kram på er!

3 kommentarer:

  1. Tack. Nu vet jag ngn som troligen kommer ha en massa pärlor här hemma snart :D

    SvaraRadera
  2. Kom inte min kommentar med här??? Jag blev ju så impad av detta.... jag såg ju de där mini pärlorna med men de är inte dom du sätter va??? Blev grymt sugen på detta men som sagt ja vet ärligt inte va jag ska ha tavlorna till sen... men de vore ju ett bra tidsfördriv som jag tror skulle passa mig.

    SvaraRadera
  3. Här var, det, tack, hittade infon, bara börja spara pengar nu då;)

    SvaraRadera

Skriv en kommentar! Jag blir så himla glad då! Tack!!!