Idag sysselsatte jag mig med... att baka. Ett recept jag fått från pappa, som bara är huuuuur underbart som helst!
Jag käkar det både som matbröd och som lite fika-aktigt. Bara för att det är så vansinnigt gott!
Det tar inte alls lång tid, och det är inget knådande o sånt.
Jag fick en rejäl hushållsassistent i fördelsedagspresent, men jag använde den idag enbart för att jag har så vansinnigt ont. Annars är det inga problem att röra ihop detta!
Skrev om detta brödet i min förra blogg. HÄR finns inlägget :)
För säkerhets skull lägger jag upp receptet igen:
Recept:
* 10 dl vetemjöl
* 2 dl grahamsmjöl
* 3 tsk bikarbonat
* 1 tsk salt
* 1 dl solroskärnor
* 1 dl linfrön
* 1-1½ dl russin
* 1-2 dl hela nötkärnor (ex hasselnötter)
* 1-1½ dl ljus sirap
* 10 dl filmjölk
(matfett till formen)
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj 2 avlånga bakformar som rymmer ca 1½ liter vardera
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke
Tillsätt sirap och filmjölk, och rör samman till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och placera i nedre delen av ugnen
Grädda i 60 minuter
Stjälp de nygräddade bröden ur formarna och låt de svalna inlindade i bakduk/handduk.
Varför så länge i ugnen? Det låter väldigt långt med 60 minuter.
SvaraRaderaSer jättegott ut så det ska jag nog pröva någon dag.kram
SvaraRadera